En İyi İcra Programı Nasıl Olmalıdır?

İcra Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar

İcra takip programları icra avukatlarının hukuk bürolarında yoğunlukla kullanılan hukuk yazılımlarıdır. İcra takip programları ile büronuzdaki icra dosyalarına ait vekalet, takip talebi, ödeme emri gibi evrakları kolayca hazırlayabilir, icra takibine ait xml dosyası ile takibinizi online olarak kolayca açmanızı sağlayarak hem zamandan kazanırsınız hem de gereksiz iş yükünden kurtulmuş olursunuz.

İlamlı-ilamsız takip, kambiyo takibi gibi takiplerinizi açabilir, kademeli faiz hesaplama işlemini kolayca yapabilirsiniz. İcra takibinize ait tahsilat girişleriniz yaparak, ödemelerini takip edebilir, ödemenize ait otomatik olarak tahsilat makbuzu alabilirsiniz.

UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) uyumlu programlar sayesinde icra müdürlüğüne gitmeden açılmış takiplerinize ait sorgulamalar yapabilir, hazırlamış olduğunuz talep ve dilekçelerinizi elektronik ortamda kolayca UYAP'a gönderebilirsiniz.

İcra Takip Programı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

  1. İcra takiplerinde, hesaplama ve faiz işlemleri en önemli konulardan bir tanesidir. Hesaplamalarda hata olursa büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle öncelikle hesaplamaları doğru yapan, yasal faizi, reskont faizi ve kademeli faiz hesaplarını doğru yapan programlar tercih edilmelidir.
  2. Gelişen teknoloji ile artık adliyeye gidip, takip açma devri kapandı. Herşey UYAP üzerinden online olarak yapılmaktadır. İşte bu nedenle aradığınız icra takip programının kesinlikle UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) uyumlu olması gerekir.
  3. Yine gelişen teknoloji ile artık telefon ve tablet üzerinden online olarak her yerden erişebileceğiniz bir program olmalıdır. Nereye giderseniz gidin, telefonunuz üzerinden icra takiplerinizi kontrol edebilisiniz.
  4. Maktu evraklarınızın (Takip talebi, ödeme emri vs gibi) ek bir düzenleme yapmadan kolayca alabilmeli, gerekirse direk yazıcıya göndermeden Word'e aktarım sağlamalıdır. Bu sayede düzenlemeniz gereken metni kolayca düzenleyip çıktı alabilirsiniz.

  5. Dilekçe modülü olmalı ve bu modülde güncel dilekçelere yer verilmiş olmalıdır. Hukuki konularda dilekçe içeriği çok önemli bir konu.
  6. Toplu işlemler özelliği olmalıdır. Örneğin: toplu çıktı alma, toplu dilekçe alma, toplu UYAP xml alabilme gibi. Bu özellik ile bir kaç tıklama ile bir çok dosyanıza ait evrakları kolayca hazırlayabilirsiniz.
  7. Not alma ve hatırlatma özelliği olmalıdır. İcra dosyasına veya farklı işlerinize ait yapılacak işleri not ederek size hatırlatma yapmalıdır.
  8. Borçlu bilgilerinizi kayıt etmeli ve sonraki icra takiplerinizde bu borçlu bilgilerini tekrar tekrar girmek zorunda kalmamalısınız.
  9. Girilen bilgilerin raporlanması çok önemli. Bu nedenle raporlama özelliği güzel olan, dinamik şekilde istediğiniz raporu size verebilecek bir program olmalıdır.
  10. Her avukatın iş akışı farklı olabilir. Bu nedenle programın özelleştirme seçenekleri, kullanıcı arayüzü ve işlevselliği kişiselleştirmenize izin vermelidir.
  11. Büyük büronuz varsa; kesinlikle yetkilendirme ve loglama özelliği olmalıdır. Hangi personelin programda nereleri görüp nereleri değiştirebileceğini, ne işlem yaptığını, neyi değiştirip, neyi sildiğini görerek bir çok olayı kontrol edebilirsiniz.

En İyi İcra Takip Programı Hangisi?

Türkiye'de ki en iyi icra programı markası, kullanım kolaylığı, işlevselliği, güvenilirliği ve desteği gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, İcratek programı olarak değerlendirilebilir. İcratek programı, Türkiye Barolar Birliği tarafından avukatlar için özel olarak hazırlanmış bir online icra takip sistemidir. Program, ilamlı ve ilamsız icra takipleri için gerekli tüm işlemleri tek bir platform üzerinden gerçekleştirme imkânı sunmaktadır.

İcratek programı, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır:

  • Kullanıcı dostu bir arayüz
  • Geniş bir işlevsellik yelpazesi
  • Güçlü bir raporlama sistemi
  • Güvenilir bir altyapı
  • 7/24 teknik destek

İcratek programı, hem bireysel avukatlar hem de kurumsal firmalar tarafından kullanılmaktadır. Program, Türkiye'nin önde gelen hukuk firmaları tarafından tercih edilmektedir.

İcratek programının yanı sıra, Türkiye'de kullanılan diğer icra programları ve markaları bulunmaktadır. Bu programlar da İcratek programı ile benzer özelliklere sahiptir.

İhtiyaçlarınıza en uygun programı seçmek için, yukarıda saydığımız özelliklere göre farklı programları denemek ve karşılaştırmak, karşılaştırma yaparken ilgili birimden destek almak faydalı olacaktır.

en iyi icra takip programları, icra programı, icra takip programı nedir, icra takip programı özellikleri ne olmalıdır